Powered By Blogger

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Leilaäidin pikkuleivät

Leilaäidin helpot pikkuleivät!



Perus murotaikina, jonka teen kolminkertaisena. Olen huomannut, että yhdestä taikinasta tulee noin pellillinen eikä se riitä mihinkään. Samoilla sotkuilla ja siivouksilla kannattaa siis tehdä enemmän. Itse tekoprosessi on kuitenkin niin helppo!

                                 Murotaikina

100g voita (käytän margariinia)
1dl sokeria

Sekoita pehmeä voi ja sokeri yhteen.

1 muna
Sekoita tämä ennen jauhoja, jotka luonnollisesti laitamme viimeisenä.

3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 200C


Taikina kaulitaan alle 0,5cm paksuiseksi ja muotilla, kuten yllä, painellaan keksin ala ja yläosa. Juomalasi on mielestäni tähän suuri muotiksi, mutta jännitystä kaipaavalle voisi olla hyvä ratkaisu.


Keksin väliin sopii vadelma marmeladi. Hillo tähän ei käy, se ei pysy koossa! 


Valmiit tuotokset ovat vaaleita. Murotaikinan ollessa kauniin ruskea, se on valitettavasti palanut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti